فروش مستقیم خامه پاکت صورتی

قبل از دانستن قیمت در خرید و فروش مستقیم خامه پاکت صورتی, باید شناختی کلی راجب محبوبترین نوع خامه در ایران و کشورهای دیگر داشت. خامه پاکت صورتی چیست؟ این خامه چه فرقی با کشک خشک گاوی دارد؟ فرق بین خامه صورتی و دیگر خامه ها در چیست؟ خامه پاکت صورتی چگونه تولید می شود؟
خامه یک محصول لبنی است که از چربی شیربدست می آید. خامه گرفته شده از شیر گاو رنگ مایل به زرد دارد در حالی که خامه گرفته شده از شیر بز سفید رنگ است.
خامه در انواع مختلف تولید می شود. از نظر تکنولوژی ساخت به دو گروه اصلی پاستوریزه و استرلیزه تقسیم بندی می شود, هر یک از این سرشاخه های اصلی خود از نظر میزان چربی, به خامه های کم چرب, نیم چرب و پرچرب تقسیم می شوند. خامه جز تولیدات لبنی است که دارای سطح بالایی از چربی های اشباح شده است.
تولید کشک مایع گوسفندی هم بسیار شبیه به خامه می باشد. گاهی اوقات انواع خامه را به صورت خشک شده تولید می کنند زیرا ماندگاری آن برای ارسال به نقاط دور بیشتر می شود.

خامه خشک

 

انواع خامه تولید در کارخانه

  • خامه با 35 درصد چربی: این خامه بیشتر برای ساخت شیرینی و کیک مورد استفاده قرار می گیرد. اصطلاحا به آن خامه هم زده نیز می گویند زیرا با گنجاندن هوا به بافت خامه به آن حالت پف کرده و سبک می دهند.
  • خامه با حداقل 55 درصد چربی: برای قهوه و چای به کار می رود.
  • خامه ترش: با بهره گیری از افزودنی هایی به خامه به آن خاصیت اسیدی می دهند. دارای طعم اسیدی و ترش است و میزان چربی 18 درصد.
  • خامه با حداقل چربی 20 تا 25 درصد: در واقع همان خامه های استریلیزه هستند که با فرایند گرمادهی با درجه بالا سعی در از بین بردن میکروبها و بالا بردن ماندگاری محصول دارند. با دسر و شیرینی مصرف می شود.

خامه از هر نوعی که باشد پایه تشکیل گرفتن آن, از چربی شیر است که با استفاده از دستگاههای سانتریفیوژ و فرایند گریز از مرکز چریی شیر از شیر جدا می شود و در جهت قوامدهی و استاندارد سازی فرآورده های لبنی و همچنین محصولات تجاری مانند کره و خامه از آن استفاده می شود.

انواع خامه

 

خامه استریل چیست؟

در تولید خامه استریل, ابتدا مقدار چربی آن استاندارد می شود و پس از آن خامه تحت حرارتی که حدود 140 درجه سانتی گراد است به مدت تقریبا 2 ثانیه قرار می گیرد تا تعداد باکتری های مضر در آن کاهش یابد. البته خامه بایستی در دمای 50 تا 75 درجه سانتی گراد طی یک فرایند یک یا دو مرحله ای, هموژنیزه شود. نمک های پایدار کننده یا تثبیت کننده جهت جلوگیری از ایجاد بافت خشن به آن اضافه می شود, زیرا ایجاد بافت دانه ای ممکن است به علت نقص در فرایند پاستوریزاسیون باشد.
گرمادهی شدید به خامه در زمان های طولانی باعث می شود که خواص فیزیکی و شیمیائی شیر تغییر کند. به عنوان مثال سطح ph آن کاهش می یابد به همین دلیل در فرایند استریلیزاسیون گرمادهی در زمان بسیار کوتاه انجام می شود. هر چه زمان حرارت دهی کمتر باشد خاصیت فیزیکی و شیمیائی شیر بیشتر حفظ می شود.
خامه های استریل معمولا درون قوطی هایی با لاک های رنگی که مناسب غذاهای اسیدی و غیر اسیدی است ریخته می شود تا به این تربیت از واکنش شیمیایی بین خامه و بدنه قوطی جلوگیری شود.بعد از استریل کردن قوطی ها با آب خنک شده و با کلر ضد عفونی می شودند. پس از خشک شدن برچسب زنی انجام می گردد و در پایان در جعبه های مقوایی بسته بندی و توزیع می شوند.
خامه استریل به دلیل تفاوت اندکی که در طعم و مزه با خامه های پاستوریزه دارد اصولا به صورت تنها استفاده نمی شود و در تبخ غذا بیشتر از این محصول پر طرفدار بهره مند می شوند. در ایران و برخی از کشورها خامه های استریل یا همان خامه های UHT را با نام تجاری خامه صورتی می شناسند و هنگام خرید و فروش با همین لغب نامیده می شود.

خامه پاکت صورتی چیست؟

در ایران خامه صورتی یا همان خامه استریل به گونه ای تولید می شود که قابل استفاده در وعده غذایی صبحانه نیز باشد و در کنار خامه های پاستوریزه صبحانه مورد استفاده قرار گیرد. ترکیبات استفاده شده در آن بر همین اساس انتخاب می شود.
خامه صورتی نوع سفید و ساده خامه های UHT است و در کارتن های صورتی رنگ در بازار عرضه می شود البته برندهای مختلف از طیف متفاوت از این رنگ استفاده می کنند اما همگی به حفظ قانون نستالژی این خامه اعتقاد دارند و سعی کرده اند که تولیدات خامه استریل سفید حتما دارای کارتن با دیزاین صورتی باشد.
از طرفی حفظ این چارچوب در تولید خامه صورتی به نفع خود تولید کننده نیز می باشد, زیرا همانطور که ایرانسل با رنگ زرد در اذهان عمومی حک شده است, خامه استریل نیز با دیزاین صورتی رنگ و بسته های 200 سی سی در اذهان مصرف کننده قرار دارد, پس محصولی نیست که نیاز به بازاریابی داشته باشد, مصرف کننده آن را می شناسد و میخرد. در پی آن فروشی راحت برای تولید کننده را به همراه دارد. اما اگر این خامه استریل با همین وزن و رنگ با دیزاین دیگری توزیع شود قطع به یقین زمانی طولانی خواهد برد تا مصرف کننده شناختی نسبت به محصول پیدا کند.

خامه صورتی

ترکیبات خامه صورتی
خامه صورتی دارای ترکیباتی است که ارزش غذایی مورد نظر برای مصرف کننده را داشته باشد. انرژی و کالری خوبی دارد و از طرفی بسیار ایمن از هرگونه آلودگی میکروبی است. خامه یکی از فرآورده های شیر است پس باید دارای اکثر ترکیبات اصلی شیر باشد. شیر به طور کلی دارای دو فاز اصلی است, فاز آب و چربی. تمامی ترکیبات اصلی شیر در همین دو فاز وجود دارند اما در مورد ویتامین ها باید گفت که به این صورت نیست. بخشی از ویتامین ها در فاز آبی شیر موجود هستند و برخی دیگر تنها در فاز چربی شیر, و مقدار کمی از آنها هم در آب و هم در چربی شیر یافت می شود.
در فرایند خامه گیری, چربی شیر از شیر جدا می شود در نتیجه ویتامین هایی که در این فاز شیر قرار گرفته اند نیز جدا می شوند. خامه دارای ویتامین های حل شده در چربی است و دسترسی به ویتامین های حل شده در آب ندارد از این رو در خامه ویتامین C,B12 و اسید فولیک دیده نمی شود اما مقدار ویتامین A چشم گیر است.
ارزش غذایی در 100 گرم خامه صورتی

  • چربی, سی و یک گرم
  • پروتئین, پنج گرم
  • کربوهیدرات, شش گرم
  • ویتامین A, چهار میلی گرم
  • ویتامین B1, B12,B2 و C, یک میلی گرم
  • پتاسیم, صد و دو میلی گرم

خامه صورتی با وجود از دست دادن ویتامین B12 در طی فرایند استریلیزاسیون,یکیازمغذیترینفرآوردههایلبنیمحسوب می شود. خامه صورتی منبع غنی ویتامین A است, نزدیک به سه یا چهار برابر شیر مایع ویتامین A دارد. در خامه استریل با وجود کاهش میزان چربی خامه, همچنان میزان ویتامین A موجود خیلی بیشتر از شیر مایع است.

ترکیبات خامه

فواید خامه پاکت صورتی

    • فرایند استریلیزاسیون قوی یعنی با حرارت بالا موجب می شود که میزان میکروارگانیسم های مضر موجود در خامه به حداقل برسد در نتیجه محصولی عاری از میکروب ها به دست مصرف کنندگان می رسد.
  1. فرایند UHT در زمان بسیار کوتاه صورت می گیرد. خواص مفید خامه طی استریلیزاسیون دچار تغییر نمی شود یا اگر هم بشود به مقدار بسیار نامحسوس است.
  2. شیوه استریلیزاسیون پیشرفته امروزی که بر روی خامه اعمال می شود باعث می شود که محصول در زمان های طولانی فاسد نشود و کیفیت خامه تا هنگامی که درب آن باز نشده حفظ می شود.
  3. عدم وجود میکروب ها در خامه باعث می شود که نیاز به نگهداری محصول در یخچال با دمای پائین نباشد و بزرگترین مزیت خامه صورتی به عنوان یکی از محصولات استریل لبنیات نگهداری آن در خارج از یخچال است.

تمام موارد گفته شده باعث می شود که مصرف کننده اطمینان خاطر نسبت به استفاده از خامه صورتی از نظر سلامت محصول داشته باشد و همینطور سهولت در نگهداری و حفظ بافت و طعم و مزه خامه تا قبل از باز شدن کارتن آن موجب می شود تولید کننده و عرضه کننده آزادی عمل بیشتری در بازار داشته باشند.

فواید خامه

فرایند تولید خامه پاکت صورتی صنعتی

با توجه به حساسیت جامعه در مصرف مواد غذایی و بالا رفتن اطلاعات مصرف کننده ها از روش های تولیدی و کیفیت مواد اولیه تشکیل دهنده محصول عرضه شده, صنعت لبنیات با به کار گرفتن دستگاه های پیشرفته, شیر با کیفیت و مواد اولیه مرغوب سعی داشته است میزان رضایتمندی مشتریان را به حداکثر برساند.
در لبنیات سلامت فرآورده تولیدی بسیار حائز اهمیت است و باید توجه ویژه ای به آن شود, از این رو بخشی از تولیدات به سمت استریزلیزاسیون هدایت شدند که مهمترین آن ها, شیر و خامه است.
خامه صورتی جز محصولاتی است که با فرایند UHT یا همان استریلیزاسیون سریع, تولید می شود و بعد از بسته بندی تتراپک در انبارهای مراکز تولیدی دپو می شود.افزایش زمان نگهداری خامه صورتی در انبار, تولید کننده را متضرر نخواهد کرد.
به طور کلی فرایند استریل کردن خامه صورتی به چهار بخش مهم تقسیم می شود:

  1. استاندارد کردن میزان چربی
  2. UHT
  3. هموژناسیون
  4. بسته بندی تتراپک
فرایند تولید

انوع بسته بندی خامه صورتی

خامه صورتی بدلیل داشتن خاصیت استریل بودن باید در کارتن های تتراپک بسته بندی شود که هیچ یک از عوامل داخلی و بیرونی روی آن اثر نگذارد و آلوده نکند. آلودگی خامه صورتی حتی در هنگام بسته بندی کلیه فرایند استریلیزاسیون پیشرفته ای که روی آن انجام شده است را بی فایده می کند. حضور میکروب ها به هر علتی در خامه موجب تسریع در فساد و از دست دادن کیفیت آن می شود. در نتیجه خامه نمی تواند بیرون از یخچال و دمای پائین نگهداری شود و مدت زمان مصرف آن نیز پائین می آید.به همین علت بعد از فرایند تولید و مرحله هموژنیزه کردن انتهایی که برای همگن کردن خامه استفاده می شود, خامه به دستگاه های تتراپک منتقل می شود و دروت کارتن های مخصوص ریخته می شود. بسته بندی با دستگاههای تتراپک خاصیت خامه را حفظ می کند و نمیگذارد میکروبها به درون محصول نفوذ پیدا کنند.
خامه صورتی در اندازه های متفاوتی به بازار عرضه می شود. اکثر برندهای معتبر صنایع لبنیات روی سایز استاندارد آن که همان 200 سی سی است تمرکز بیشتری دارند.

بسته بندی

فرق خامه صورتی با خامه پاستوریزه

خامه صورتی جز محصولات استریلیزه است, ویژگی های این محصولات کاملا متفاوت با فرآورده های پاستوریزه است.
تفاوت عمده بین این دو گروه از خامه ها:

  • دمای حرارت دهی در پاستوریزه کردن کمتر از استریل کردن است. به همین دلیل استریلیزاسیون را نوعی پاستوریزاسیون قوی نیز می گویند.
  • در خامه های پاستوریزه حدود 99 درصد از میکروبهای مخرب کشته می شوند و در خامه استریل تمام میکروب ها از بین می رود.
  • در خامه های پاستوریزه فرایند هموژنیزاسیون انجام نمی شود ولی در خامه صورتی به دلیل حرارت بالا و از دست رفتن بافت خامه به صورت همگن, خامه هموژنیزه می شود.
  • مدت نگهداری خامه صورتی تا زمانی که دربش باز نشود بسیار زیاد است در حالی که خامه های پاستوریزه حداکثر تا 4 روز قابلیت مصرف دارد.
  • طعم و مزه خامه صورتی با خامه پاستوریزه متفاوت است, بدلیل کاهش چربی و فرایند تولید.
  • نوع بسته بندی خامه صورتی باید تتراپک باشد در حالی که خامه های پاستوریزه قابل بسته بندی در ظروف معمولی اما پاکیزه هستند.
  • با توجه به دامنه فروش گسترده خامه های استریل, تنوع در طعم و مزه آن ها بیشتر از خامه های پاستوریزه است.

هر کدام انواع خامه های تولیدی طرفداران مخصوص به خودش را دارد. عده ای زمان نگهداری برایشان اهمیت ندارد و طعم طبیعی تر خامه های پاستوریزه را بیشتر می پسندند و عده ای با توجه به نیازشان خامه صورتی و کلیه فرآورده های استریل را بیشتر قبول دارند.

فرق میان خامه ها

با توجه به ویترین اغلب سوپرمارکت ها می شود به این نتیجه رسید که از هر دو خامه تولیدی در خرده فروشی ها موجود است. این مسئله گویای این است که سلایق جامعه هدف بسیار متنوع بوده است و کلیه شرکت های لبنیاتی باید محصولاتی را در بازار توزیع کنند که جوابگوی تمام سلیقه ها و نیازهای مصرف کنندگان باشد.شایان ذکر است که تمامی برندها همه سعی خود را کرده اند که قیمت تمام شده محصولات تولیدی را به حداقل ممکن برسانند که تمامی افراد جامعه قادر به استفاده از محصولات با ارزش لبنی باشند. هرچند سرانه مصرف لبنیات در ایران آمار بسیار تکان دهنده ای و تاسف باری در برابر سرانه مصرف استاندارد جهانی دارد ولی با این وجود صنایع لبنیات در ایران بسیار پویا بوده است و سعی بر این است که بالاترین کیفیت را با بهترین قیمت به مشتریان عرضه دارند. در سایت بازار لبنیات ایران تلاش شده است که با همراهی تمامی تولید کنندگان و خریداران, عرضه محصولات مرغوب و با کیفیت کشور را در سراسر ایران داشته باشیم